2FB6389A-DB03-4880-A230-FE6391B45706_edi

AJANKOHTAISTA

Elo-lokakuu 2022

Kesä-heinäkuu 2022

IkiOma Kävelyjalkkis alkaa 15.8., ilmoittaudu mukaan uuteen maksuttomaan kuntoiluharrastukseen!

IkiOma Ikä ry järjestää kävelyjalkapallon kokeilujakson yli 65-vuotialle jyväskyläläisille syksyllä 2022. Valmentajana toimii kokenut jalkapallovalmentaja Stephen Clark.

 

Kävelyjalkapallo on jalkapallon muoto, joka kehitettiin Iso-Britanniassa vuonna 2011. Se on tutkitusti todettu tehokkaaksi kuntoilumuodoksi, joka haastaa sekä kroppaa että mieltä. Kävelyjalkapallossa ainoa sallittu liikkumismuoto on kävely, fyysinen kontakti ja pääpeli on kiellettyä eikä palloa potkita lantiokorkeutta korkeammalle.

 

Ryhmä kokoontuu Viitaniemen tekonurmikentällä yhteensä kahdeksan (8) kertaa maanantaisin klo 15-16 15.8.-3.10. välisenä aikana. Osallistujat tulevat kentälle itsejärjestetyin/ -kustannetuin kyydein. Jokainen kävelyjalkapalloharjoittelukerta koostuu noin tunnin mittaisesta aktiivisesta kuntojalkapalloharjoittelusta sekä kävelyjalkapallopelistä.

Toimintaan osallistuminen on maksutonta. Aikaisempaa kokemusta jalkapallon pelaamisesta ei tarvita. Liikuntaan sopivat vaatteet ja jalkineet sekä oma juomapullo mukaan.

Ilmoittaudu mukaan nyt! Mukaan otetaan yhteensä 16 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Toimintaan osallistuvia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Taina Poranen-Clark

p.050 5663719

ikiomaika@gmail.com

Kiitämme Jyväskylän kaupunkia toiminnan avustamisesta.

jkl_kaupunki.png
jalis.jpg

IkiOma Ikä ry järjesti yhteistyössä Äijälän Talon kanssa IkiOma Taimitarha -iltapäiväkerhon pilotin kesä-heinäkuussa 2022. Kyseessä oli ylisukupolvinen, luontoperustainen iltapäiväkerho, jossa käytiin yhteensä 8 viikon ajan viikoittain 3 tuntia kerrallaan. Kerhossa touhuiltiin 1.-2. luokkalaisten sekä yli 65 -vuotiaiden kesken monenlaista luontoon, puutarhaan ja eläimiin liittyvää.

Toiminta oli uutta ja sai todella positiivisen vastaanoton! Sekä lapset että ikääntyvät pitivät todella paljon Äijälän Talon rauhoittavasta ympäristöstä ja monipuolinen tekeminen sai kiitosta. Yhdessä vaihdettiin tietotaitoa ja opittiin uuttakin. Toiminnalle toivottiin kovasti jatkoa. Sekä IkiOma Ikä ry että Äijälän Talo jatkavat toimintaa mielellään mikäli rahoituskuvio saadaan selvitettyä.

Kiitämme lämpimästi Lapsi ja Luonto Säätiötä pilotin rahoittamisesta sekä Äijälän Talon Elo ry:tä yhteistyöstä!

20220614_154706.jpg

Kesä-heinäkuu 2022

IkiOma TaimiTarha -pilotti alkaa kesäkuun alussa, osallistujia etsitään!

IkiOma Ikä ry järjestää kesä-heinäkuussa 2022 luontoperustaisen, ylisukupolvisen iltapäiväkerhon pilotin. Kerho on tarkoitettu jyväskyläläisille 1.-2. luokkalaisille sekä  kotona asuville yli 65 -vuotiaille. Kerhoa ohjaa IkiOma Ikä ry:n toimintaterapeutti Laura Syrén ja se järjestetään yhteistyössä Äijälän Talon Elo ry:n kanssa. Toimintaan on saatu avustusta Lapsi ja Luonto Säätiöltä.

​​Kaikilla lapsilla ja ikääntyvillä aikuisilla tulee olla mahdollisuus päästä kontaktiin luonnon kanssa sekä luoda, ylläpitää ja syventää omaa myönteistä luontosuhdettaan. Luonnon merkitys on muuttunut sukupolvelta toiselle. Tämän hetken ikääntyville luonto on ollut kiinteä osa tavallista arkea, joka on vaatinut erilaisia taitoja selviytyä ja elinkeino on saatettu saada luonnosta tai luonnon kautta. Nuoremmalle sukupolvelle luonnon merkitys liitetään usein lähinnä virkistykseen ja elämyksellisyyteen. Lisääntyvissä määrin on myös nuoria ja lapsia, joille luontoympäristöt ovat vieraita ja pelottavia. Ikääntyvillä on runsaasti luontoon liittyvää tietoa ja taitoa, jonka jakaminen nuoremmille sukupolville hyödyttää kaikkia. Lasten/nuorten kanssa keskustellessa myös ikääntyvä voi oppia ja ymmärtää jotain uutta omasta luontosuhteestaan. Eri sukupolvien tarinoilla ja kokemuksilla on suuri merkitys luontosuhteen muodostumiselle.

Ylisukupolviset kohtaamiset ja vuorovaikuttaminen mahdollistavat suurenmoista iloa, mutta tukevat myös erilaisuuden ymmärtämistä, yhteisöllisyyttä sekä tietojen ja taitojen siirtymistä. Oman tietotaidon jakaminen tarjoaa merkityksellisyyden tunnetta ja vahvistaa itsetuntoa. Ylisukupolviset kohtaamiset rikastuttavat ja aktivoivat molempien osapuolien elämää.

Iltapäiväkerho pitää sisällään muun muassa puutarhan istutusten hoitoa, pihapiirin maalaus- ja kunnostustöitä sekä pihapiirin eläinten (lampaat & kanat) hoitoa. Lisäksi tutkaillaan ja ihmetellään lähiluontoa yhdessä erilaisten retkien, harjoitusten ja leikkien avulla. Iltapäiväkerhon aikana herätetään keskustelua lasten ja ikääntyvien välillä luontoon ja perinteisiin liittyen sekä mahdollistetaan toinen toiselta oppiminen. Osallistujille on tarjolla maksuton välipala Äijälän Talon tupakahvilassa.

Toimintaan osallistuminen on maksutonta. Toimintaan osallistuvia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta.

Kenelle?

Jyväskyläläisille 1.-2. luokkalaisille sekä kotona asuville yli 65-vuotiaille.

Toimintaa järjestetään kahdessa ryhmässä. Mukaan otetaan yhteensä 20 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä (10 lasta ja 10 ikääntyvää). Osallistujat tulevat paikan päälle itsejärjestetyin/ -kustannetuin kyydein.

Milloin ja missä?

Kerho järjestetään Äijälän Talon maalaismaisessa ympäristössä Jyväskylän Väinölässä ja sen lähiympäristössä.

 

Kerhoa järjestetään tiistaisin ja keskiviikkoisin (2 ryhmää) klo 13-16 yhteensä 8 kertaa / ryhmä

7.6. - 27.7.2022 välisenä aikana.
 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Laura Syrén

p.040 7461690

ikiomaika@gmail.com

Kiitämme Lapsi ja Luonto Säätiötä toiminnan avustamisesta sekä Äijälän Talon Elo ry:tä yhteistyöstä.

IkiOma TaimiTarha -mainokset.png

Kesäkuu - elokuu 2022

Kävelyjalkapallo saa ajatukset juoksemaan!

IkiOma Kävelyjalkkis alkaa kesäkuun alussa, ilmoittaudu mukaan!

IkiOma Ikä ry järjestää kävelyjalkapallon kokeilujakson kotona itsenäisesti asuville yli 65-vuotialle jyväskyläläisille miehille kesällä 2022. Valmentajana toimii kokenut jalkapallovalmentaja Stephen Clark.

 

Kävelyjalkapallo on jalkapallon muoto, joka kehitettiin Iso-Britanniassa vuonna 2011 lisäämään erityisesti ikääntyvien miesten liikunta-aktiivisuutta ja mahdollisuuksia sosiaaliseen kanssakäymiseen. Kävelyjalkapallossa ainoa sallittu liikkumismuoto on kävely, fyysinen kontakti ja pääpeli on kiellettyä eikä palloa potkita lantiokorkeutta korkeammalle, mikä pienentää loukkaantumisriskiä.

 

Jokainen kävelyjalkapalloharjoittelukerta koostuu noin tunnin mittaisesta aktiivisesta kuntojalkapalloharjoittelusta sekä kävelyjalkapallopelistä ja sosiaalisesta kanssakäymisestä ennen ja jälkeen harjoittelun.

 

Toimintaan osallistuminen on maksutonta. Aikaisempaa kokemusta jalkapallon pelaamisesta ei tarvita. Liikuntaan sopivat vaatteet ja jalkineet sekä oma juomapullo mukaan.

Kenelle?

Liikuntaharrastuksesta yhdessä toisten samanhenkisten kanssa kiinnostuneille yli 65-vuotiaille kotona itsenäisesti asuville jyväskyläläisille miehille.

Mukaan otetaan yhteensä 16 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Toimintaan osallistuvia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta.

Milloin ja missä?

Ryhmä kokoontuu Viitaniemen tekonurmikentällä yhteensä kahdeksan (8) kertaa maanantaisin klo 15-16 13.6 - 8.8.2022 välisenä aikana. Osallistujat tulevat kentälle itsejärjestetyin/ -kustannetuin kyydein.
 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Taina Poranen-Clark

p.050 5663719

ikiomaika@gmail.com

Kiitämme Jyväskylän kaupunkia toiminnan avustamisesta.

jkl_kaupunki.png
jalis.jpg

Elokuu 2021

IMG_0141.jpg

Kesä-elokuu 2021

Puutarhan lumoa ja historian havinaa Äijälän Talolla

IkiOma Ryytimaa -yhteisöllisen puutarhatoiminnan kokeilu pyörähti käyntiin Äijälän Talolla kesäkuussa 2021. Ryhmät kokoontuivat kesän aikana tiistai- ja keskiviikkoiltapäivisin klo 14-16.

Äijälän Talon idyllinen puutarha-alue tarjoaa monimuotoiset puitteet yhteisöllisen puutarhatoiminnan järjestämiselle. Puutarhasta löytyy monenlaista puuhaa, eläimiä ja kiinnostavaa historiaa. Puutarhassa touhuamisen ja oleilun hyvinvointivaikutukset näkyvät välittömästi ja kestävät pitkään. Stressi vähenee, mieli virkistyy ja tarkkaavaisuus lisääntyy liikunta-aktiivisuuden, sosiaalisen kanssakäymisen ja aisteja herkistävän ympäristön välillisenä vaikutuksena.

Osallistujat nauttivat yhdessäolosta maaseutumaisissa maisemissa. Päiväkahvit nautittiin Äijälän Talon historiallisessa päärakennuksessa. Tuvan vanhat esineet ja valokuvat herättivät mieleen monenlaisia muistoja omasta lapsuudesta. Äijälän Talon ympäristö huokuu ihmeellistä rauhaa. Tuntuu, kuin olisi astunut ajassa sata vuotta taaksepäin.

Logo.png
jkl_kaupunki.png
30fb2b52-b124-4ebf-8349-5cbd7813e5e0.jpg