top of page

Toimija / yhteisö - lähde yhteiskehittämisen matkalle!Tervetuloa mukaan maksuttomalle yhteiskehittämisen matkalle lisäämään alueenne ikääntyvien hyvinvointia luonnon kautta!


IkiOma ArkiLuonto -hanke etsii toimijoita / yhteisöjä mukaan 5-osaiseen yhteiskehittämisen työpajasarjaan. Tämä työpajasarja on teille, jotka toivotte tukea, inspiraatiota ja verkostoja laajentaaksenne ikääntyvien ja/tai luonnon hyvinvointivaikutusten huomioimista toiminnassanne.


Tarkoitus & tavoitteet

Työpajasarjan tavoitteena on:

  • hyvinvoinnin lisääntyminen

  • uusien oivalluksien syntyminen

  • yhteisen tekemisen meiningin vahvistuminen

  • oman toiminnan vahvuuksien ja mahdollisuuksien tunnistaminen entistä paremmin.


Työpajasarjassa saa hyvin matalalla kynnyksellä lisää tietoa, verkostoja sekä uusia ideoita arkisista keinoista lisätä luontoa omaan toimintaan alueen ikääntyvien hyvinvoinnin edistämiseksi. Yhteiskehittämisen lähtökohtia ovat lisäksi lähiajattelu ja resurssiviisaus. Työpajasarjan yhteydessä mahdollistuu myös omakohtaiset kokonaisvaltaiset luontokokemukset ja niiden kautta oivaltuminen.


Aikataulu

Työpajasarjan tapaamiset toteutetaan kerran kuukaudessa, maalis-elokuun 2023 aikana. Työpajatapaamiset ovat kestoltaan n. 2h kerrallaan ja ne toteutuvat live-kohtaamisina. Työpajoista kiinnostuneet toimijat / yhteisöt jaetaan neljään pilottialueeseen, joiden alueilla tapaamiset toteutetaan. Hanke huolehtii tapaamisten järjestelyistä, joten mukaan on varsin helppo tulla.


Kenelle?

Mukaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet hankealueemme toimijat, tahot ja yhteisöt - toimiipa sitten julkisen, yksityisen tai kolmannen sektorin puolella riippumatta myöskään siitä toimiiko vapaaehtois- vai palkatuin henkilöstövoimin. Ei ole myöskään merkitystä onko jo toteuttanut jotakin ikääntyville suunnattua ja/tai luontoa hyödyntävää toimintaa vai vasta kiinnostunut siitä. Toivomme yhteisöltä / toimijalta sitoutumista koko työpajasarjaan, sillä sen eteneminen on suunniteltu prosessinomaisesti eteneväksi. Samasta yhteisöstä / tahosta voi ilmoittautua mukaan myös useampi henkilö.


Hanketiedot

Hankealueenamme toimii Leader JyväsRiihen alue eli Jyväskylän maaseutualueet (ei keskusta-alue tai Vaajakosken keskus), Muurame, Uurainen ja Laukaa. IkiOma ArkiLuonto -tiedonvälityshanketta hallinnoi IkiOma Ikä ry ja rahoittaa Leader JyväsRiihi maaseuturahastosta. Hankkeen kesto on 1.12.2022-30.11.2023.


Lisätietoja

IkiOma ArkiLuonto -hankkeeseen voi tutustua lisää hankesivulta sekä ottamalla seurantaan @ikiomaika -kanava Instagramissa, Facebookissa ja LinkedIn:ssä.


PS. Mikäli haluatte pysyä kartalla hankkeen tapahtumista sekä saada vinkkejä ja tietoa ikääntyville suunnatusta arkisesta luontotoiminnasta helposti ja säännöllisesti, ilmoittakaa tästä sähköpostiosoitteenne hankkeen uutiskirjettä varten. Uutiskirje ilmaantuu sähköpostiin aina kuun alkupuolella ja sen voi peruuttaa koska tahansa.


Saammeko mukaan juuri teidät?


Lisätietoja mielellään antaa ja kiinnostuneiden ilmoittautumisia ottaa vastaan,

Laura Syrén

projektipäällikkö

laura.syren(at)ikiomaika.fi

0407461690

Comentarios


bottom of page