top of page

Miesten Verstas -toiminta: ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittaudu mukaan Miesten Verstas -toimintaan joko Oravasaareen tai Konnevedelle!
Toiminta on suunnattu 65-75 -vuotiaille miehille, jotka kaipaavat mielekästä tekemistä kivassa porukassa. Porukka tapaa kullakin maatilalla neljä kertaa, kerran viikossa, kolme tuntia kerrallaan. Toiminta pitää sisällään nikkarointia, kevyitä maatilan askareita sekä luonnon hyvää tekeviin vaikutuksiin perehtymistä ja niistä nauttimista.


  • Toimintaa järjestetään Konnevedellä Suopirtin tilalla:

    • tiistait välillä 16.7.-6.8. klo 11-14


  • Toimintaa järjestetään Oravasaaressa Heinälän tilalla:

    • torstait välillä 18.7.-8.8. klo 11-14.

Toimintapäivät ovat maksuttomia ja sisältävät kahvituksen. Tilalle ei ole järjestettyä kuljetusta, mutta autamme kimppakyytien järjestymisessä tarpeen mukaan. Toimintaan osallistuvat miehet ovat tapaturma- ja vastuuvakuutettuja IkiOma Ikä ry:n puolesta.


Ilmoittaudu mukaan 30.6. mennessä:

Laura Syrén,

0407461690


Miesten Verstas -toiminta perustuu ympäri maailmaa toimivaan Men's sheds -toimintaan, jolla halutaan kannustaa miehiä kokoontumaan yhteen erilaisen tekemisen pariin. Men’s sheds -toiminnan arvoihin kuuluukin yhteenkuuluminen, keskustelu ja yhdessä tekeminen. Men’s sheds -toiminta on alunperin perustettu Australiassa ja on sieltä levinnyt muihin maihin muun muassa Englantiin, Irlantiin, Amerikkaan, Kanadaan, Islantiin ja Viroon.


Men’s sheds toiminta on suunnattu miehille. Monelta eläköityneelta mieheltä löytyy vielä virtaa ja tahtoa jakaa osaamistaan toisille. Työyhteisön puuttuminen saattaa herättää tarpeen uusille ystäville. Mens’s sheds toiminta ei tarjoa vain tekemistä vaan antaa mielekästä sisältöä ja merkitystä elämään. Toimintaan osallistuvat ovat sanoneet, että keskusteluja kahvikupposen äärellä ei voita mikään. Tutkimusten mukaan Mens’s sheds -toiminta parantaa miesten terveyttä ja hyvinvointia. Erityisesti tällaisella toiminnalla on myönteisiä vaikutusta sosiaaliseen hyvinvointiin. Lisäksi on huomattu, että toiminnassa mukana olevien terveyskäyttäytymiseen ja heidän omaan terveyteensä liittyviin asenteisiin on ollut myönteisiä vaikutuksia. 

(Lisätietoa: Barbagallo et al. 2023: Australian Men’s sheds and their role in health and wellbeing of men: a systematic review.)
Comentários


bottom of page