top of page

Tulossa: Gluteenittomasti luonnossa -hyvinvointia mielelle ja keholle tapaamiset 65+ -vuotiailleTervetuloa mukaan nauttimaan kanssamme maatilan touhuista ja tunnelmasta perinteikkäälle Apilakosken tilalle Jämsän Kuorevedelle! Tapaamiset on suunnattu 65 -vuotta täyttäneille ja gluteenitonta ruokavaliota syystä tai toisesta noudattaville.


Tapaamiset maatilalla toteutuvat:

  • keskiviikkoisin klo 11-14

  • 15.5.- 5.6.2024 välisenä aikana

  • yhteensä neljä kertaa.


Mukaan mahtuu kymmenen henkilöä. Ilmoittaudu siis pian mukaan (ilmoittautumisohjeet alla)!


Tule mukaan:

  • nauttimaan maatilan rauhasta ja vanhan ajan tunnelmasta 

  • pysähtymään luonnon äärelle ja kokemaan sen hyvää tekeviä vaikutuksia

  • osallistumaan lampaiden hoitoon ja maatilan töihin omien voimavarojen mukaisesti

  • valmistamaan ja nauttimaan gluteenitonta retkiruokaa 

  • jakamaan ideoita niin luonnon hyödyntämisestä kuin gluteenittoman ruuan valmistuksesta omassa arjessa.


Maatilatapaamiset on jaettu neljään teemaan: mielen hyvinvointi, muistitoiminnot, fyysinen kunto & terveys sekä vuorovaikutus. Toivomme sitoutumista kaikkiin neljään kertaan.


Päivät ovat maksuttomia. Ilmoita meille, mikäli tarvitsisit kyytiä tai voisit ottaa omaan kyytiin jonkun toisen niin voimme avustaa kimppakyytien järjestymisessä. Osallistujat ovat tapaturma- ja vastuuvakuutettuja yhdistyksen puolesta.


Tavanomainen fyysinen kunto riittää ryhmän toiminnasta ja maatilalla liikkumisesta suoriutumiseen.


Tilan pihapiiri on omassa rauhallisessa ympäristössään, ei läpikulkuliikennettä. Asfalttitielle on 1,3 km matkaa. Kyseessä on vanha tilakeskus, jossa kaikki toiminnot ovat samassa pihapiirissä: päätalo, aittarakennukset, tulipaikat, maakellari, pieni tilamyymälä, navettarakennus ja pihatto lampaille. Pellot ympäröivät tilakeskusta kauttaaltaan. 

Piha on nurmikkoa ja soratietä, sisältäen pieniä korkeuseroja sekä rappuset päätalolla sijaitsevaan pirttiin ja wc-tiloihin. Tällä hetkellä tilalla on lampaita, vuohia, kanoja, koira ja kissa. Tulossa on ankkoja, pupuja ja kalkkunoita.


Tapaamisiin osallistuvilta henkilöiltä tullaan pyytämään palautetta sekä muutamien toiminnan vaikuttavuutta mielen hyvinvointiin arvioivien kyselylomakkeiden täyttämistä. Lomakkeiden täyttö on vapaaehtoista ja perustuu yhdistyksemme velvollisuuteen raportoida toimintamme vaikuttavuutta rahoittajallemme (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus, STEA).


Toiminta järjestetään yhteistyössä Keliakialiiton K65 - Kohdataan gluteenittomasti sekä Jämsän Muistiyhdistyksen Porukassa parempi - aivoterveyttä eläkevuosiin -hankkeiden sekä IBD -yhdistyksen kanssa.


Lisätiedot + ilmoittautumiset:Laura Syrén / IkiOma Ikä ry

040 7461690Comments


bottom of page