top of page

Tulossa: kaikenikäisten läheisestään huolehtivien luontoiltapäivä Kapeenkoskella


Miltä kuulostaisi luonnossa eri tavoin ohjatusti ja omien voimavarojen mukaisesti liikkuminen, herkulliset nuotioruokailut nokipannukahveja unohtamatta sekä alkukesästä nauttiminen rennosti upeassa ympäristössä? Tätä kaikkea on luvassa kaikenikäisille läheisestään huolehtiville ja omaishoitajille suunnatussa luontoiltapäivässä Kapeenkoskella ti 4.6. klo 15 alkaen.


Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Keski-Suomen Omaishoitajat ry:n sekä Airopari Oy:n

kanssa. Osallistujan ei tarvitse olla virallinen omaishoitaja tai omaishoitajayhdistyksen jäsen osallistuakseen - kaikki läheisestään epävirallisestikin huolehtivat ovat tervetulleita. Tapahtuma on suunnattu nimenomaisesti läheisestään huolehtivan omaa hyvinvointia tukemaan.


Luontoiltapäivä alkaa yhteisellä osuudella Kapeenkosken luontopolulla luonnon hyvää tekeviin vaikutuksiin tiiviisti perehtyen. Sen jälkeen siirrymme herkuttelemaan Airopari OY:n loihtimien nuotioevästysten pariin Kapeenkosken kärkeen. Kärki on yksityisaluetta ja vain tapahtumaporukalle varattu, joten saamme nauttia ympäristöstä aivan rauhassa. Kärjestä löytyy historiallinen pihapiiri ja vanha vesimylly - historiasta varmasti kuulemme päivän aikana. Kärjestä löytyy myös erillinen sisäwc-rakennus käsienpesupisteineen.


Evästysten jälkeen on mahdollisuus osallistua haluamaansa toiminnalliseen osuuteen:


  • paikasta ja ympäristöstä nautiskelua omassa rauhassa

  • opastettu kierros luontopoluilla suppa- ja harjumaisemissa

  • mahdollisuus kokeilla kalastusta heittovieheillä tai mato-ongella

  • kanoottimelonnan kokeilua matalalla kynnyksellä kokeneiden eräoppaiden ohjauksessa (ei koskessa, vaan aloittelijoille / kokemattomillekin turvallisessa ympäristössä).

  • löylyt myllyalueen puulämmitteisessä saunassa ja talviturkin heitto Vatianjärveen.


Tapahtuma on maksuton. Paikan päälle tulisi päästä itse järjestetyin kyydein, ja autamme myös kimppakyytien järjestymisessä. Tapahtumaan mahtuu mukaan 18 hlöä, joten ilmoittauduthan pian! Pyydämme sitovia ilmoittautumisia sekä pikaista paikan vapauttamista osallistumisen esteen sattuessa, sillä päivä vaatii paljon valmisteluja.


Kerro ilmoittautuessasi:


  • nimesi ja yhteystietosi

  • mahdolliset ruoka-ainerajoituksesi

  • tiedon mihin toiminnallisiin osuuksiin (yksi tai useampi) osallistut

  • Huom! mikäli osallistut melontaan, tarvitsemme noin-painosi oikeankokoisten pelastusliivien varaamiseksi.


Lisätietoja antaa ja ilmoittautumiset ottaa vastaan:


Laura Syrén

0407461690


Kommentare


bottom of page