top of page
2_5_versio.jpg

Luontomuistoni -kirjekampanja

yli 65 -vuotiaille keskisuomalaisille
1.5.-31.12.2023

Mikä on sinulle tärkeä luontomuisto? Kerro meille tähän liittyvä tarina elämäsi varrelta. Muisto voi liittyä niin iloiseen, surulliseen, haikeaan, innostavaan kuin jopa pelottavaan hetkeen, jossa luonto kosketti erityisesti.

Kampanjan tarkoituksena on kannustaa pohtimaan luonnon merkitystä kirjeen muodossa. Muistosta kirjoittaminen syventää kokemusta ja voi lisätä sen merkityksellisyyttä. Erityisesti käsin kirjoittamisen tiedetään parantavan muistia ja keskittymiskykyä, aktivoivan aivoja sekä lisäävän luovuutta. Luontomuistosi ovat arvokasta tietoa, jota haluamme vaalia ja jakaa. Niiden anti tuottaa näin iloa, oivalluksia ja toivoa myös muille.

Lähetä kirjeesi viimeistään 31.12.2023 osoitteeseen Matarankatu 6 A 1, 40100 Jyväskylä. Postitettavaan kuoreen tunnus "IkiOma Ikä ry / Luontomuistoni"

 

Vaihtoehtoisesti voit myös jättää luontomuistosi tämän sivun alaosasta löytyvän lomakkeen kautta.

Huomioithan, että lisäät tarinan yhteyteen ikäsi ja asuinpaikkakuntasi. Keräämme tarinat kuitenkin nimettöminä, joten ethän lisää tarinaasi muita tunnistetietoja (kuten nimeäsi).

Kirjapalkintoja

Luontomuistojen lähettäneiden kesken arvotaan kaksi kirjapalkintoa: Adele Pajusen ja Marko Leppäsen Suomalainen metsäkylpy (Gummerus) sekä Marke Ahosen Lintujen katselemisen taito (Basam Books). Osallistu vapaaehtoiseen arvontaan jättämällä yhteystietosi tämän sivun alalaidasta löytyvän lomakkeen kautta. Kirjapalkintojen voittajat arvotaan ja voittajille ilmoitetaan 31.1.2024 mennessä.

​Kirjeet kerätään osana IkiOma LuontoLoikka - luontoperustaisuus osaksi ikääntyvien arkea vahvistamaan mielen hyvinvointia ja elämänlaatua -hanketta (1.3.2023 - 28.2.2026). Tästä linkistä pääset lukemaan lisää hankkeesta.

Kirjeet ovat yksi käytännön työkalu luontosuhteen tukemiseksi. Lisäksi niiden avulla kerätään tietoa erilaisista näkökulmista suhteesta luontoon, sen merkityksestä sekä kokemisen tavoista. Kirjeissä kerättyjä luontomuistoja hyödynnetään tämän lisäksi yhdistyksen muun toiminnan suunnittelussa sekä tuodaan näkyväksi yhdistyksen viestinnässä. Kirjeitä voidaan hyödyntää myös yhdistyksen alaisuudessa toteutetuissa opinnäytetöissä ja muissa tutkimuksissa. Kirjeiden aineisto tallennetaan IkiOma Ikä ry:lle IkiOma LuontoLoikka -hankkeen ajaksi. Hankkeen päätyttyä kirjeet tallennetaan ja arkistoidaan mahdollisuuksien mukaan kulttuuriperintöä tallentavaan arkistoon.

Kirjeiden lähettäminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja omaan suostumukseen. Kirjeen kirjoittamalla ja lähettämällä annat luvan siihen, että kirjeen sisältöä saa käyttää edellä kuvatuin tavoin. Kirjeitä ei käytetä muihin tarkoituksiin.

​Mikäli sinulle nousee kysymyksiä tai haluat muuten vain keskustella kirjepyyntöön tai hankkeeseen liittyen, ota rohkeasti yhteyttä.

Salla Partala, p. 050 490 82 35

salla.partala@ikiomaika.fi

IkiOma LuontoLoikka -hanke

Kampanjassa mukana 
Lomake
uusin.jpg

Luontomuistoni -kirjekampanja

kokeilu3.jpg

Osallistu kirjapalkintojen arvontaan

Luontomuistoni -kirjekampanjaan muistonsa 24.12.2023 mennessä jättäneiden kesken arvotaan kaksi kirjapalkintoa: Adele Pajusen ja Marko Leppäsen Suomalainen metsäkylpy (Gummerus) sekä Marke Ahosen Lintujen katselemisen taito (Basam Books). Osallistu vapaaehtoiseen arvontaan jättämällä yhteystietosi tämän lomakkeen kautta. 

Kirjapalkintojen voittajat arvotaan ja voittajille ilmoitetaan

31.1.2024 mennessä.

Tällä lomakkeella kerättyjä yhteystietoja ei voida yhdistää lähetettyihin luontomuistoihin. Saatuja yhteystietoja käytetään vain arvontavoitosta ilmoittamiseen. Voitosta ja sen lunastamisesta ilmoitetaan arvontavoittajille henkilökohtaisesti sähköpostilla. Kerättyjä tietoja ei tallenneta, vaan ne poistetaan arvonnan jälkeen. Arvonnan palkintoa ei voi muuttaa rahaksi tai vaihtaa muuksi tavaraksi.

Mikäli palkintoilmoitusta tai palkintoa ei muusta kuin järjestäjästä johtuvasta syystä voida toimittaa voittajalle, järjestäjällä ei ole velvollisuutta toimittaa sitä vastaavaa korvausta voittajalle. Mikäli voittajaa ei tavoiteta neljäntoista (14) päivän kuluessa voittoilmoituksesta, on järjestäjällä oikeus arpoa tilalle uusi voittaja. Järjestäjä pidättää oikeuden sääntömuutoksiin.  

Osallistumisesi arvontaan on lähetetty. Kiitos osallistumisesta Luontomuistoni -kirjekampanjaan!

bottom of page