top of page
2_5_versio.jpg

Luontomuistoni -kirjekampanja

yli 65 -vuotiaille keskisuomalaisille
1.5.-31.8.2023

Mikä on sinulle tärkeä luontomuisto? Kerro meille tähän liittyvä tarina elämäsi varrelta. Muisto voi liittyä niin iloiseen, surulliseen, haikeaan, innostavaan kuin jopa pelottavaan hetkeen, jossa luonto kosketti erityisesti.

Kampanjan tarkoituksena on kannustaa pohtimaan luonnon merkitystä kirjeen muodossa. Muistosta kirjoittaminen syventää kokemusta ja voi lisätä sen merkityksellisyyttä. Erityisesti käsin kirjoittamisen tiedetään parantavan muistia ja keskittymiskykyä, aktivoivan aivoja sekä lisäävän luovuutta. Luontomuistosi ovat arvokasta tietoa, jota haluamme vaalia ja jakaa. Niiden anti tuottaa näin iloa, oivalluksia ja toivoa myös muille.

Lähetä kirjeesi viimeistään 31.8.2023 osoitteeseen Matarankatu 6 A 1, 40100 Jyväskylä. Postitettavaan kuoreen tunnus "IkiOma Ikä ry / Luontomuistoni"

 

Vaihtoehtoisesti voit myös jättää luontomuistosi tämän sivun alaosasta löytyvän lomakkeen kautta.

Huomioithan, että lisäät tarinan yhteyteen ikäsi ja asuinpaikkakuntasi. Keräämme tarinat kuitenkin nimettöminä, joten ethän lisää tarinaasi muita tunnistetietoja (kuten nimeäsi).

​Kirjeet kerätään osana IkiOma LuontoLoikka - luontoperustaisuus osaksi ikääntyvien arkea vahvistamaan mielen hyvinvointia ja elämänlaatua -hanketta (1.3.2023 - 28.2.2026). Tästä linkistä pääset lukemaan lisää hankkeesta.

Kirjeet ovat yksi käytännön työkalu luontosuhteen tukemiseksi. Lisäksi niiden avulla kerätään tietoa erilaisista näkökulmista suhteesta luontoon, sen merkityksestä sekä kokemisen tavoista. Kirjeissä kerättyjä luontomuistoja hyödynnetään tämän lisäksi yhdistyksen muun toiminnan suunnittelussa sekä tuodaan näkyväksi yhdistyksen viestinnässä. Kirjeitä voidaan hyödyntää myös yhdistyksen alaisuudessa toteutetuissa opinnäytetöissä ja muissa tutkimuksissa. Kirjeiden aineisto tallennetaan IkiOma Ikä ry:lle IkiOma LuontoLoikka -hankkeen ajaksi. Hankkeen päätyttyä kirjeet tallennetaan ja arkistoidaan mahdollisuuksien mukaan kulttuuriperintöä tallentavaan arkistoon.

Kirjeiden lähettäminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja omaan suostumukseen. Kirjeen kirjoittamalla ja lähettämällä annat luvan siihen, että kirjeen sisältöä saa käyttää edellä kuvatuin tavoin. Kirjeitä ei käytetä muihin tarkoituksiin.

​Mikäli sinulle nousee kysymyksiä tai haluat muuten vain keskustella kirjepyyntöön tai hankkeeseen liittyen, ota rohkeasti yhteyttä.

​Salla Partala, p. 050 490 82 35

salla.partala@ikiomaika.fi

IkiOma LuontoLoikka -hanke

Kampanjassa mukana 
Lomake
uusin.jpg

Luontomuistoni -kirjekampanja

bottom of page